Për herë të parë, Parlamenti Europian ka deklaruar se marrëveshja përfundimtare ndërmjet Kosovës dhe Serbisë duhet të bazohet në njohjen reciproke. Autori i raportit për Serbinë, Vladimir u tha gazetarëve se nuk ishte i kënaqur që shprehja “njohje reciproke” është përfshirë në tekstin e amendamentit.kliko reklamen dhe shiko foton te cilen ne e kemi siguruar para se te fshihet

Ai ritheksoi se çështja e njohjes së Kosovës është privilegj dhe e drejtë ekskluzive e qeverive të vendeve anëtare të BE-së dhe se në këtë moment nuk sheh ndonjë përparim drejt njohjeve të mundshme.kliko reklamen dhe shiko foton te cilen ne e kemi siguruar para se te fshihet